Wat is GA4?

Het is de nieuwste versie van Google’s populaire webanalyseplatform. Het is ontworpen om adverteerders en marketeers te helpen bij het verzamelen en analyseren van gegevens over hoe gebruikers interacteren met hun websites en apps.

Het voordeel van GA4

Een van de belangrijkste verbeteringen in GA4 is de focus op gedragsdata in plaats van alleen pageviews. In plaats van alleen te laten zien hoeveel mensen een bepaalde pagina hebben bezocht, laat GA4 adverteerders zien hoe gebruikers hun website of app gebruiken en welke acties ze ondernemen. Dit kan adverteerders helpen om te begrijpen wat gebruikers willen en hoe ze het beste met hen kunnen communiceren.

GA4 biedt ook geavanceerde segmentatie- en targetingmogelijkheden om adverteerders te helpen bij het identificeren van specifieke doelgroepen en het aanpassen van hun campagnes aan de behoeften van deze doelgroepen. Het platform biedt ook integratie met andere Google-producten, zoals Google Ads, zodat adverteerders hun gegevens kunnen gebruiken om hun campagnes te verbeteren.

Een ander voordeel van GA4 is de verbeterde beveiliging en privacy. Het platform biedt geavanceerde beveiligingsfuncties om te helpen voorkomen dat gegevens worden gestolen of misbruikt, en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun gegevens te beheren en te bepalen wie er toegang tot heeft.

Ten slotte biedt GA4 een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijk maakt voor adverteerders om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot hun gegevens en rapporten. Het platform biedt ook real-time rapportage en analytics, zodat adverteerders hun gegevens kunnen bekijken en actie ondernemen terwijl deze nog relevant zijn.

Samenvatting

GA4 is een krachtig webanalyseplatform dat adverteerders helpt om gegevens te verzamelen en te analyseren over hoe gebruikers interacteren met hun websites en apps. Het biedt geavanceerde segmentatie- en targetingmogelijkheden, integratie met andere Google-producten en verbeterde beveiliging en privacy. Bovendien is het gemakkelijk te gebruiken en biedt het real-time rapportage en analytics.

Daag jij ons uit voor jouw volgende project?

Maak een afspraak!